Копирайтинг услуги

Статии за сайтове

Copywriting е професионално написан текст с рекламна цел, а SEO-копирайтинг е текст създаден по определени ключови думи.  SEO статии се пишат и публикуват обикновено в блогове и сайтове с цел популяризирането на дадена стока или услуга и използването на синоними и сходни ключови думи води до по-лесното им намиране в Интернет. Писането на конкретна статия изисква доста търсене в Интернет за да се запознаеш със детайли и да изградиш мнение за темата което ще ти помогне да я напишеш изразявайки експертиза. Копирайтъра не е писател, той пише статии с цел продажба на стоки и услуги на неговите клиенти, но е ключово звено в отбора от професионалисти които поддържат един бизнес сайт.

Копирайтърите ползват социалните мрежи (facebook, twitter) за маркетинг, формирайки положително мнение за стока, услуга, бранд споделяйки мнения, линкове в групи и по този начин “продавайки”, но това трябва да става деликатно и внимателно за да не се приема като откровен лобизъм. Писането на уеб съдържание има най-добрия ефект от всички рекламни материали защото създава полезно съдържание. А полезното съдържание се чете от хората.

Писане на текст за facebook, youtube

В социалните мрежи ще откриете стотици хиляди непознати хора които всяка минута комуникират помежду си, изразяват мнение, дават оценки и препоръки. Един професионален копирайтър може да насочи цялата тази енергия в правилната посока и да я монетизира. Youtube е най-голямата мрежа за видео споделяне и всеки линк там е ценен, но и конкуренцията е убийствена. След създаването на един фирмен сайт, той има нужда от професионално написани текстове и линк билдинг за да може да се открои от конкуренцията в нишата си.

Онлайн проверка уникалността на текст

За да бъде един текст качествен той трябва да е уникален, тоест да го няма никъде в гугл. Преди да купите какъвто и да е текст от някой направете справка в търсачката дали го няма целия или части от него публикувано в друг сайт. Има един много хубав български инструмент за проверка на уникалност на текст  където можете да видите дали конкретния текст е публикуван в друго място в нета. Добра работа върши и руския advego plagiatus за текстове на други езици.

Keyword stuffing

Следното е класически пример за keyword stuffing, SEO техника която работеше преди 2011 и създаваше безсмислени текстове които обаче се класираха. Google panda сложи край на този похват.

Ние имаме най-добрите лаптопи на пазара в Добрич, нашата фирма продава най-добрите лаптопи в града, на най-ниската цена и най-високото качество. Най-добрите лаптопи за лична но и професионална употреба. От нашия офис можете да си купите най-добрите лаптопи и да работите с тях дълги години.

в един кратък текст от 30 ина думи фразата “най-добрите лаптопи” е употребена 4 пъти.  Повече не го правете това. Кликнете на снимката за да прочетете какво казва Moz по темата за advanced on-page SEO.

keyword seo text

Преводачески услуги

Фирма ЕПАК43 ЕООД извършва превод на сайт от български на гръцки и обратно, на съдържание в сайтове, редактиране, пренаписване на текст, уникализиране над 80% на текст. Ако потърсите “превод на сайт на гръцки” днес 15.01.2019 google показва на първите две (2) места това:

превод на сайт на гръцки

Показателно че алгоритъма на търсачката не е перфектен. И че може да се манипулира, но трябват знания, опит и постоянна работа за да се случат нещата. Като собственик на бизнес заложете на качествен copywriter който ще създава текстове и ще допринася за по-добрата видимост и разпознаваемост на бранда ви в Интернет, и на link builder който ще открива точните ресурси от които можете да набавите полезна връзка. От тяхната работа зависи класирането на сайта ви.